fbpx
Search
Close this search box.

חשיבות ה-CFO להצלחת הסטארטאפ

cfo-office-of-the-future-why-collaboration-is-key-1170x400

חשיבות ה-CFO להצלחת הסטארטאפ

שיעור ההצלחה של חברות סטארטאפ שמגיעות למכירות משמעותיות ואף לאקזיט הינו נמוך ונע בין 10%-15% , בחישוב גס זה אומר שבקירוב 1 מ-10 סטארטפים מצליח ו-9 נכשלים. לכישלון סיבות רבות וחלקן אף בלתי נמנעות. אולם חלק מסיבות הכישלון ניתן לצפות ולחזות מראש. בניהול פיננסי נכון ניתן לחזות חלק מהבעיות שמכשילות סטארטאפים ולהערך אליהן.
 

סיבות לכישלון

יש סיבות רבות לכישלון החל מ-Product Fit, חוסר פוקוס של המוצר וכלה בבעיות Pricing  ובעיות מזומנים. כ-37% מהחברות ע”פ startup-gowhere BXDRU, מסיבות של ניהול מזומנים , על כך אפשר להוסיף תמחור לקוי, ובעיות משפטיות אחרות.

סמנכ”ל כספים המצטרף לסטארטאפ בשלב הצמיחה יסייע בניהול הכספים, גיבוש התוכניות, והכנת Business plan. יש חשיבות רבה אף לחישוב נכון של קצב שריפת המזומנים על מנת להערך לגיוס הבא בזמן, כאשר החברה משיגה את ה Milestone  הנחוצים לגיוס.

חשיבות ה- CFO בסטארטאפ

לגיוס CFO חיצוני לחברה יש חשיבות שכן תפקיד זה כשהוא מאוייש כהלכה, הוא אחד הפונקציות הבכירות בחברה. 

כן יש חשיבות רבה לגיוס סמנכ”ל כספים בעל ניסיון בעולמות ה-SaaS על מנת שידבר ב”שפה” של החברה, שכן לחברות SaaS יש יחידויות מבחינה טכנולוגית, מבחינה חשבונאית, ומבחינת המטריקות (KPI). סמנכל כספים חייב להבין את עולם התוכן של הסטארטאפ על מנת שיהיה גורם משמעותי בצוות ההנהלה, ויבין את ההקשרים התפעוליים וההשלכה הכספית של החלטות ההנהלה. בשלב הצמיחה החשיבות אף רבה יותר, שכן תכנון פיננסי לקוי יביא לכישלון בגיוס ואף לסגירת החברה.    

CFO פנימי או חיצוני

התשובה לשאלה זאת היא “תלוי” במצב החברה.

 חברה בתחילת דרכה אחרי השקעת SEED או אחרי ROUND A, אין סיבה לגייס CFO במשרה מלאה, זאת פונקציה יקרה לחברה ולרוב בעלות האלטרנטיבית נעדיף לגייס איש פיתוח או מוצר. חברה שכבר החלה במכירות משמעותיות של למעלה ממיליון דולר ARR, עם פעילות פיננסית ענפה מומלץ לגייס CFO פנימי לחברה. ומנגד לסטארטאפ שלא גייס השקעת סיד , הייתי ממליץ לבחון את נחיצות ה- CFO החיצוני ובוודאי הפנימי. לכן התשובה לשאלה היא תלוי מה מצב ההשקעות בחברה, מה מצב ההכנסות, וכן כמה מורכבת העבודה הכספית בחברה וכמה זמן זה גוזל זמן מהמנכ”ל.

התפקידים של CFO חיצוני

CFO חיצוני הינו תוספת משמעותית לצות ההנהלה של החברה גם אם היקף המשרה הינו יום או יומיים בשבוע, בדרך כלל הוא יהיה אחראי על הנושאים הבאים:

  1.  טיפול בנושאים שוטפים הגוזלים זמן מהמנכ”ל ומה-FOUNDERS האחרים, כגון טיפול בשכר החל מדיווחי שעות, נהלי חופשה ומחלה, ועד לתשלום המשכורות ביטוחים, ותשלומי חובה בבנק.
  2. טיפול בספקים ותשלומים לספקים, הכנסת נהלי בקרה על מנת להימנע מתשלום כפול, או מניעת התחייבות שלא מתוקצבת על ידי אורגן בחברה.
  3. דיווחים – לקיחת אחראיות על כל נושאי הדיווחים בחברה בין היתר כולל:
    1.  חבילת דיווח למשקיעים כולל דוח רווה”פ, דו”ח תזרים מזומנים, חישוב KPIs, קצב שריפת מזומנים, דיווחים תפעוליים אחרים.
    2. דוחות מנהלים – כולל תחזית מזומנים עתידית, וקצב שריפת מזומנים(Burn rate)
    3. דיווחים לרשויות – כגון דיווח מקדמות למס הכנסה, דוחות מע”מ, דוחות ניכויים, ודיווחים שנתיים לרשויות
  4.  הכנת תקציב מפורט ודיווח על ניצול התקציב, כך שיתן תמונת מצב להנהלה היכן החברה עומדת מול התכנון. זהו שלב חשוב שבו ה-CFO מכין דוח Budget Vs Actual  ומשווה את התכנון לתוצאות בפועל, תוך כדי מתן הסברים לסטיות של X אחוזים מהתקציב שנקבע בתחילת השנה.
  5. ה CFO ימש כיד ימין של המנכ”ל בתהליך הגיוס, החל בהכנת התוכנית העסקית והמצגת וכלה בפגישות, בעבודה המשפטית עד קבלת כספי הגיוס, הגיוס הינו מהלך הגוזל זמן רב מהנהלת החברה, והצטרפות CFO תקל על הגורמים השותפים לגיוס ואף תשחרר להם זמן לטפל בנושאים אחרים בחברה .

לנו באקאונטיקס- AccountX ניסיון של למעלה מ-20 שנה בניהול חשבונות במערכות ERP מתקדמות , יש לנו ניסיון רב במיסוי ישראלי ובינלאומי, מעוניינ/ת לשמוע עוד? קבע/י פגישה לייעוץ. 

LinkedIn
Facebook
Email

Follow Us

ניוזלטר

Post Views: 114
דילוג לתוכן